Mattias Kristiansson, chefredaktör för det vegetariska matmagasinet Vego, tipsar om en trerätters nyårmiddag.
Mattias Kristiansson, chefredaktör för det vegetariska matmagasinet Vego, tipsar om en trerätters nyårmiddag. Foto: Sveriges Radio

Mattias Kristiansson: Här är min bästa vegetariska nyårsmeny

Snart stundar nyårsafton – och många planerar att bjuda på trerättersmiddag. Mattias Kristiansson, chefredaktör på det vegetariska matmagasinet Vego, tipsar om en helvegetarisk meny.

Att "veganisera" är ett av nyorden 2017. Det betyder att man gör en vegansk version av en maträtt som traditionellt innehåller animaliska produkter.

Det är många som förknippar nyår med något lyxigt som oxfilé och hummer. Men en vegetarisk meny behöver inte vara mindre lyxig, menar Mattias Kristiansson, chefredaktör på Vego.

– Många tänker kött är lyxigt. Vi veganer och vegetarianer har ingen oxfilé på det sättet, men man kan gotta till det med grönsaker.

 Följ länken nedan för att ta del av han vegetariska trerättersmeny.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista