Regina Lund
Regina Lund Foto: Sveriges Radio

Regina Lund: Svenska folket får se sidor de inte sett förr

3:12 min

Regina Lund är känd som både skådespelerska, konstnär och sångerska. Nu är hon aktuell i SVT:s program Stjärnorna på slottet. Men trots ett liv i rampljuset hade hon svårt att vara sig själv fullt ut framför kamerorna.
– Man har lite glaskupa över sig, annars är man helt skyddslös, säger hon.

Programmet, som börjar sändas på lördag, låter tittarna se sidor av deltagarna som de troligtvis inte känner till, enligt Regina Lund.

– Jag kan bara prata för mig själv, men det var mycket som de andra berättade om sig själva som jag inte kände till. Så jag vet att svenskarna kommer få se sidor av oss som de aldrig sett förr.

Trots det, och trots erfarenhet rampljuset, hade Regina Lund svårt att själv vara privat inför de andra deltagarna och kamerorna.

– Man har lite kostym på sig, även om man är där som privatperson. Man har en liten glaskupa på sig annars är man helt skyddslös. Jag har inte sett det färdiga programmet men jag var väldigt ärlig under inspelningen och vi bjöd nog alla på saker som var väldigt nära våra egna liv.

I programmet Stjärnorna på slottet deltar också Peter Jöback, Marianne Mörck, Ann-Louise Hansson och Bosse Parnevik.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista