Blommor och ljud i Vårby Gård
Foto: Lasse Persson / Sveriges Radio

Blommor och ljus vid platsen för dödliga explosionen

1:26 min

En man dog och en kvinna skadades efter explosionen i Vårby gård i Huddinge. Många frågor är fortfarande obesvarade och under kvällen och morgonen har ortsborna lagt ner blommor och tänt ljus.

Det var vid 11-tiden på söndagen som en man i 60-årsåldern plockade upp ett föremål, som polisen misstänker var en handgranat.

Mannen fördes till sjukhus men avled av sina skador.

Boende i området har lämnat röda och vita rosor och ljus på torget i Vårby gård. Marschaller och gravljus har tänts. Lasse Andersson bor i närheten och har kommit till minnesplatsen. 

– Man vill ju titta och hedra mannen. Det är fruktansvärt att det ska hända överhuvudtaget. Att han tog upp något och så small det bara. Man blir ju tagen av det som hände, mitt på dagen, säger han. 

Den 45-åriga kvinna som fanns i mannens sällskapet och skadades av explosionen vårdas fortfarande på sjukhus.

Många blev vittne och många hörde explosionen i centrum. Under måndagen har Huddinge kommun krisberedskapen igång - man håller biblioteket öppet där personal från kommunen och polisen finns på plats.

Polisen utreder händelsen som mord samt allmänfarlig ödeläggelse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista