Poliser.
En man har skjutits i Rinkeby i västra Stockholm och förts med ambulans till sjukhus. Han hittades utomhus i anslutning till tunnelbanan vid 18.30-tiden på måndagen. Flera patruller är på plats och brottsplatsen har spärrats av. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Man skjuten till döds i Rinkeby

1:11 min

En man avled av sina skador efter en skottlossning i Rinkeby i västra Stockholm under måndagskvällen. Han hittades utomhus i anslutning till tunnelbanan vid 18.30-tiden.

Den man som skottskadats på en restaurang i Rinkeby i västra Stockholm har avlidit av sina skador på sjukhus, uppger polisen.

– Vi är på plats för att prata med folk och våra tekniker söker efter spår, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen till P4 Stockholm.

Larmet kom in vid 18.30-tiden på måndagen sedan vittnen hört smällar som uppfattats som skott vid tunnelbanan. Polisen förhör vittnen och försöker bilda sig en uppfattning om vad som hänt.

Ingen har gripits, men personer är hämtade till förhör. En förundersökning om mord har inletts och tekniker kommer att undersöka brottsplatsen.

Kommunen har öppnat en krisstödslokal i anslutning till torget i Rinkeby, dit oroliga människor kan vända sig. Per Granhällen, säkerhetsstrateg vid stadsdelförvaltningen i Rinkeby-Kista, är på plats.

– Stämningen är moloken, folk är ledsna, konstaterar han.

Flera polisenheter befann sig även vid Karolinska sjukhuset dit den skjutne mannen fördes.

– Det handlar om att ta reda på hur det går för den skadade och kunna ställa frågor till sjukvården. Det har varit en hel del personer på plats. Patrullen säger inte att det har varit något bråk utan det har varit mycket känslor på plats, men inte något annat än känslor och mycket folk, säger Towe Hägg.

Vid halv tolv natten mot tisdagen meddelade polisen att mannens anhöriga är underrättade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista