Tele2 och Comhem. Foto: Janerik Henriksson/TT.
Tele2 och Comhem. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Tele2 och Comhem går ihop

Mobiloperatören Tele2 och bredbandsoperatören Comhem går samman i ett gemensamt bolag. – Vi gör detta för att kunna serva kunderna på ett bättre sätt, säger Comhems vd Anders Nilsson.

Sammanslagningen sker genom en aktiebolagsrättslig fusion, vilket innebär att Comhem absorberas av Tele2.

– Det innebär att vi kommer att bli en fullservice-leverantör av Comhem-lösningar, något som varken Comhem eller Tele2 är i dag, säger Anders Nilsson, vd på Comhem.

Han kan inte i nuläget säga något om ifall sammanslagningen kommer att innebära några förändringar för de anställda.
– Det är alldeles för tidigt att säga, men det finns inga konkreta planer på att göra förändringar.

– Vi vet att kunderna efterfrågar i allt större utsträckning att vara uppkopplade hela tiden så det är allt viktigare att kunna erbjuda detta, säger han.

Och det kan vara tidigt att sia om huruvida sammanslagningen kommer att minska konkurrensen i branschen. Bengt Nordström är analyschef på konsultbolaget Northstream, och säger till TT att han tror att det kan bli en fortsatt kamp om kunder mellan operatörerna även efter fusionen.

– Vi kommer att fortsatt få se en väldigt konkurrensutsatt marknad på tv, bredband och mobilt bredband, säger han.

Telia, Telenor och Tele2, som under en tid varit de tre största bolagen i branschen, har inte skiljt sig nämnvärt vad gäller vare sig mobil telefoni, bredband eller tv-lösningar.

– Då är priset en viktig konkurrensfaktor och därmed är det också viktigt att få effektivitet i driften. Och det skapar en sådan här affär förutsättning till, säger analyschefen Bengt Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista