Lägenhetshus i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Lägenhetshus i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bostadslös familj i Sundbyberg får bo kvar – i ett år

0:56 min

En långdragen konflikt mellan familjer i Sundbyberg och det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren har fått en lösning. En av familjerna får förlikning med bostadsbolaget och kan bo kvar i sin lägenhet fram till årsskiftet.

Konflikten har gällt en missuppfattning om korttidskontrakt.

– Det är fortfarande jobbigt. Det är ingen lösning, men det är bra för det är mindre stress och min familj får lugn och ro, säger pappan Haidar Alsidawa.

Upp emot sju familjer hyrde lägenheter på korttidskontrakt av förvaltaren i Sundbyberg. Men i våras valde fastighetsbolaget att inte förlänga kontrakten och familjerna tvingades flytta.

Flera var invandrarfamiljer som sa att de inte förstått att det handlade om korttidskontrakt. Haidar Alsidawa säger också att det inte var någon tolk med när kontraktet skrevs under.

Familjen Alsidawa valde att driva ärendet till tingsrätten och där kom de överens med Förvaltaren att de skulle få bo kvar ett år till.
Haidar Alsidawa säger att han lärt sig mycket av konflikten.

– I framtiden ska jag vara försiktigare och läsa bättre. Jag har lärt mig av den här situationen, säger Haidar Alsidawa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista