Stigande jazzstjärnan Amanda Ginsburg på Musikplatsen

Stockholmsartisten Amanda Ginsburg beskrivs som en korsning mellan Veronica Maggio, Jan Johansson och Monica Zetterlund. Nu uppträder den hyllade nykomlingen i Musikplats Stockholm.

I höstas nominerades Amanda Ginsburg i klassen Årets nykomling på Jazzkatten - ett av Sveriges finaste och mest prestigefulla priser inom jazzen.

Uppvuxen i en musikalisk familj i Stockholm började Amanda med musik redan i tioårsåldern. Senare blev det musiklinjen på Södra Latin som följdes upp med studier på Kungliga Musikhögskolan.

Med albumet Jag Har Funderat På En Sak skivdebuterar Amanda Ginsburg i februari. Och i jazzkretsar talas det om att hon är en blivande stjärna.

– Jag fick en förfrågan av skivbolaget att spela ett solo på en för mig okänd sångerskas debutalbum. Bad att få lyssna och slogs av hennes totala närvaro, chosefria sångsätt och självklara musikalitet. Beslutet var lätt. Amanda Ginsburg är en riktig stjärna, säger den legendariske trombonisten Nils Landgren i en kommentar på Amanda Ginsburgs hemsida.

Konserten med Amanda Ginsburg ägde rum fredag 19 januari 2018.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista