Lotsjävägen i Hallonbergen där tre personer mördades i början av 2017.
Lotsjävägen i Hallonbergen där tre personer mördades i början av 2017. Foto: Ann Törnkvist/Sveriges Radio.

Flera män döms efter morden i Hallonbergen

Solna tingsrätt dömer fem personer för morden i Hallonbergen, norr om Stockholm. Tre döms för mordet på en 25-årig man i ett garage nära Hallonbergens centrum.

Tingsrätten dömer också tre män, inklusive en av de redan nämnda, för dubbelmordet på ett par boende i närheten av garaget.

Det första mordet i Hallonbergen i Sundbyberg skedde den 22 januari i fjol då en 25-åring sköts i ett parkeringsgarage. Skadad flydde han från platsen och försökte ta sig till Karolinska universitetssjukhuset.

När han skjutsades i bil mot sjukhuset prejade gärningsmännen bilen och från mycket kort avstånd öppnade de på nytt eld mot honom. 25-åringen träffades av flera skott, bland annat i huvudet.

Sex veckor senare mördades ett gift par som bodde i närheten av parkeringshuset.

Maken, en 39-årig man, hade lämnat uppgifter om det första mordet till polisen och åklagarna misstänker att gärningsmännen ville tysta honom.

Paret attackerades med kniv i och utanför sitt hem. Flera personer tog sig in i deras lägenhet, blockerade kvinnans flyktväg och högg ihjäl henne. Mannen flydde men gärningsmännen hann upp honom och mördade honom.

En 22-årig man döms till livstids fängelse sedan Solna tingsrätt befunnit honom skyldig till tre mord i Hallonbergen norr om Stockholm. Till det första mordet medverkade ytterligare två män som döms till 12 respektive 10 års fängelse.

Sex månader senare dödades en man, som blivit vittne till det första mordet, och hans sambo. Utöver 22-åringen döms en man till 14 års fängelse samt en man, som vid tillfället var 16 år, till sluten ungdomsvård i tre år, för dubbelmordet.

Tre åtalade män frias helt då tingsrätten finner att åklagaren inte kunnat bevisa att de var inblandade i morden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".