Entren till Karolinska sjukhuset
Foto: Christine Olsson/TT

Alliansen backar om försäljningen av gamla Karolinska

3:10 min

Försäljningen av gamla Karolinska skjuts upp i minst en månad. Det beslutet fattades på landstingsfullmäktige på tisdagen efter krav från oppositionen.

Därmed fick oppositionen i landstinget i Stockholm igenom sitt krav om att ärendet skulle återremitteras för att alla delar i affären ska kunna utredas ytterligare.

– Vi tycker att det finns frågor som måste besvaras och jag förstår läkarnas oro, för det är de som sitter i det här dagligen, säger Erika Ullberg, (S) oppositionsråd till SVT Nyheter Stockholm

Paul Lindquist (M), fastighets- och investeringslandstingsråd i Stockholm, kommenterar att försäljningen av gamla Karolinska skjuts upp och säger att man inte ser någon prestige i detta utan vill att alla ska ha rätt beslutsunderlag.

Paul Lindquist tillägger dock att om affären stoppas helt så kan det bli stora konsekvenser för landstingets trovärdighet i framtiden. 

P4 Stockholm har tidigare berättat att även läkarföreningen på Karolinska varit kritiska och krävt att politikerna stoppar planerna på att sälja huvudbyggnaden på gamla Karolinska universitetssjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".