Polisen ska gå igenom domen punkt för punkt tillsammans med åklagaren.
1 av 2
Polisen ska gå igenom domen punkt för punkt tillsammans med åklagaren. Foto: Foto: TT/Montage med silhuetter
Kvinnan som anmälde gruppvåldtäkten i Fittja talar ut för första gången och tackar svenska folket för stödet hon fått.
2 av 2
Kvinnan som anmälde gruppvåldtäkten i Fittja talar ut för första gången och tackar svenska folket för stödet hon fått. Foto: Privat

Ingen film i telefonen i fallet i Fittja

En av de mobiltelefoner som undersökts i den fortsatta utredningen av den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja innehöll inget filmmaterial från händelsen.

I höstas friade tingsrätten fem män som misstänktes ha gruppvåldtagit en kvinna i en trappuppgång i Fittja i augusti 2016.
Enligt åtalet filmade de delar av händelseförloppet och flera mobiltelefoner undersöks i jakten på raderat filmmaterial, rapporterar Metro.

En av de friade männen utlyste en belöning för att få fram mobiltelefoner med filmmaterial, enligt egen utsago för att kunna bli rentvådd. Det är undersökningen av en telefon som kom in den vägen som nu har avslutats.

– Man fick fram saker så långt tillbaka som september 2016 men inte augusti samma år, säger mannens advokat Robin Grönvall till Metro.

Ytterligare två mobiltelefoner har skickats till Tyskland för analys. Tingsrättsdomen har överklagats till hovrätten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".