Lyktstolpe och trasig busskur.
Arkivbilder. Foto: TT

Lyktstolpar och busskurer vandaliserade i Nykvarn

"Innebär fara för andra genom strömförande ledningar"
1:03 min

På bara två veckor har 20 lyktstolpar vandaliserats i Nykvarn. Dessutom har kommunen problem med vandaliserade busshållplatser.

Luckorna till inkopplingen på lyktstolparna har brutits upp på 20 stolpar i Nykvarn de senaste två veckorna. 

Kommunen skriver att en gatlykta utan skyddslucka kan vara strömförande och att man då inte ska röra stolpen, utan anmäla det till Nykvarnsbostäder.

– Det är så onödigt. Det är ren förstörelselusta som medför fara för andra genom strömförande ledningar, säger Claes Eriksson, som är beställare för gata och park på Nykvarns kommun. 

Även busshållplatser har på kort tid blivit föremål för vandalisering, enligt Länstidningen Södertälje. Redan i år har 9 stycken slagits sönder, vilket går att jämföra med 13 stycken under hela förra året.

– Vi kan inte se någon direkt koppling mellan lyktstolparna och busskurerna mer än att vandaliseringen har utförts under ungefär samma tid, säger Claes Eriksson. 

I nuläget finns det ingen misstänkt för skadegörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".