Landstingsfullmäktige
Foto: Ulf Bungerfeldt/Sveriges Radio

Alliansen: Personalen på NKS mår dåligt av svartmålningen

"Jag förstår att det är roligt att använda NKS som slagträ"
1:14 min

Alliansen är kritisk till att oppositionen svartmålar bygget av nya Karolinska sjukhuset, NKS. Svartmålningen gör att personalen på NKS mår dåligt, menar barn- och äldrelandstingsråd Ella Bohlin (KD).

Kritiken framfördes vid landstingsfullmäktige på tisdagen.

– Det är valår och jag förstår att det är jätteroligt för oppositionen att använda NKS som ett slagträ. Men medarbetarenkäten som gjorts visar att mycket har blivit bättre på Karolinska, säger barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD).

Enligt Bohlin framkommer i enkäten att personal skäms för att berätta var de arbetar.

– Ett av de jobbigaste nyckeltalen är att medarbetare inte vill berätta för vänner och bekanta att de jobbar på Karolinska, för det är för jobbigt, säger Bohlin.

Bland annat lyfter Ella Bohlin fram Socialdemokraternas kampanj i kollektivtrafiken. Där lyfts Nya Karolinska upp och ner tillsammans med texten Sveriges dyraste sjukvård men ändå inte den bästa - det är upp och ner.

Socialdemokraten Johan Sjölander slog tillbaka från talarstolen.

– Snälla, sluta gömma er bakom personalen för att dölja en debatt som handlar om ert politiska misslyckande. Den kritik som riktats mot sjukhuset handlar inte om personalen, den handlar om er politiska styrning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".