BOEL GODNER
Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Boel Godner utses till "Årets politiker"

"Det går bättre och bättre för Södertälje"
2:08 min

Dagens Opinion har utsett kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S), till årets politiker.

Motiveringen lyder:

"Det är inte lätt att tänka sig en svårare uppgift än att få en nederlagstippad stad att kasta av sig ett ok av kriminalitet och utanförskap, resa sig och börja gå. Södertälje är på väg att lyckas och till det har Årets Politiker Boel Godner bidragit starkt."

– Det är en jättefin motivering. Jag tycker det förklarar Södertäljes utveckling på ett bra sätt. Det känns fint att ha fått priset, säger Boel Godner (S). 

Hur stolt är du över egen insats?

– Jag är nöjd och stolt över våra insatser. Jag tycker att vi gör saker tillsammans i Södertälje. Det kan vara tillsammans med polisen eller över blockgränserna. Men jag är glatt överraskad över det här priset. 

Vad innebär det här för Södertälje?

– Vi kämpar hårt för att få ut berättelsen att det går bättre och bättre för Södertälje, det pekar rakt uppåt. Det finns en gammal bild som lever kvar om hur det står till här. Så varje tillfälle att berätta att det ser annorlunda ut nu är bra.

Utöver politikerpriset utsåg Dagens Opinion Ahmed Abdirahman till Årets Opinionsbildare. Ahmed Abdirahman är grundare och ordförande för The Global Village och grundare av Politikerveckan i Järva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".