Benny Fredriksson arbetade till december 2017 som vd för Kulturhuset Stadsteatern.
Benny Fredriksson arbetade till december 2017 som vd för Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Anders Wiklund/TT

Benny Fredriksson har avlidit

Ingela Lindh VD för Stadshus AB om Benny Fredrikssons död
2:04 min

Benny Fredriksson har avlidit under en utlandsvistelse. Det bekräftar hans anhöriga för Kulturhuset Stadsteatern. Han blev 58 år.

22 mars 2018: Nya uppgifter har framkommit. Se fotnot i slutet av artikeln.

Under måndagen valde Stadsteatern att i ett pressmeddelande berätta att förre vd Benny Fredriksson valde att avsluta sitt liv. 

Benny Fredriksson var högste chef för Stadsteatern i 16 år.

– Alla våra tankar går i denna stund till Bennys familj. Benny Fredriksson har under sina många år i Stockholms stad varit en högt värderad och mycket betydelsefull medarbetare. Han har varit en ledande personlighet i stadens och landets kulturliv.

– Vi är många som idag känner en djup sorg över Bennys allt för tidiga bortgång, säger Ingela Lindh, vd för Stadshus AB, och Sture Carlsson, vd för Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

I december lämnade Benny Fredriksson sin post efter 16 år som högste chef för Stadsteatern i Stockholm. Det skedde efter kritik från anställda om en hårdför personalpolitik, kritik som han själv tillbakavisade.

Med anledning av Benny Fredrikssons bortgång ställde Stadsteatern in söndagskvällens föreställningar av Du & jag, Åtta kvinnor och My fair lady.

22 mars 2018: Delar av en utredning som undersöker arbetsmiljö, ledarskap och styrning av verksamheten Kulturhuset Stadsteatern har presenterats. Enligt den ska inte Benny Fredriksson, eller någon annan i ledningen, utsatt någon för sexuella trakasserier.

23 mars: Utredningen av arbetsmiljö på Kulturhuset Stadsteatern har presenterats i sin helhet. I utredningen framkommer att Fredrikssons ledarskap uppfattats som problematiskt av vissa men uppskattats av andra. Ledningen av verksamheten har uppfattats som otydlig och vissa anställda har pekat på en tystnadskultur på arbetsplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".