Moder begärs häktad för mord

Den 31 åriga kvinna från Gustavsberg i Värmdö som misstänks ha dödat två av sina nyfödda spädbarn begärdes idag häktad misstänkt för barnadråp. Häktningsförhandlingen hålls i morgon.
Kvinnan födde de två barnen ensam i sitt hem utan att grannar, mödravård eller socialtjänst kände till att hon var gravid. Kvinnan har berättat att hon fött barnen i sitt hem under dom senaste åren med något år emellan. Enligt kammaråklagare Katarina Lenter säger kvinnan att hon dödat barnen kort efter födseln. Efter att kvinnan erkände igår avbröts förhören med henne och hon fördes till rättspsykiatriska kliniken på Huddinge sjukhus, där hon är kvar idag. Vem som placerat ett av barnen i en skogsdunge där han hittades den första maj är ännu oklart säger kammaråklagare Katarina Lenter till Radio Stockholm. Om kvinnan själv har lagt honom där vet man alltså ännu inte. Kvinnan bor i Gustavsberg tillsammans med sin tonåriga son. Hon har ytterligare två barn, som hon inte har vårdnaden om. Värmdö kommun upprättar ett kriscentrum tillsammans med Gustavsbergs församling för att ge stöd och hjälp till dom som berörs av det som hänt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista