The Lovers of Valdaro
1 av 2
Henrik Olsson, Adam Warhester, Erik Höjby och Mia Bryngelson. Foto: Sveriges Radio
The Lovers of Valdaro
2 av 2
Adam Warhester och Erik Höjby är The Lovers of Valdaro Foto: Henrik Olsson/Sveriges Radio
P4 Nästa 2018

The lovers of Valdaro går från Eurovision till P4 Nästa

10 snabba med The lovers of Valdaro P4 Nästa
3:40 min

Från ett köruppdrag i Moldaviens bidrag i Eurovision till ett eget bidrag i P4 Nästa. Nu är det Erik och Adams tur att stå längst fram på scenen med duon The lovers of Valdaro.

Under en veckolång turné besöker vi alla fem finalister i P4 Nästa.

Fjärde stoppet är i Hägersten där vi träffade Erik Höjby och Adam Warhester som utgör duon The Lovers of Valdaro. Erik kommer ursprungligen från Norge och Adam från Katrineholm men båda bor i Stockholm. När de träffade varandra kände de direkt att de ville göra musik ihop. 

Lost Forever är deras tävlingsbidrag i P4 Nästa. Låten är deras första singel och nu hoppas de på att musikkarriären, som båda drömt om sedan barnsben, äntligen ska ta fart. 

Men de är inte några nykomlingar inom musiksammanhang. Erik har medverkat i flera musikaler och senast som körmedlem i Moldaviens bidrag i Eurovision. Adam har länge skapat musik och spelar flera instrument. I nyskapade duon Lovers of Valdaro är det saxofonen som står i fokus för Adam.

Henrik och Mia ställde tio snabba frågor till Erik och Adam för att lära känna dem bättre. 

The Lovers of Valdaro tävlar i finalen i P4 Nästa med låten Lost Forever.

Läs mer om P4 Nästa Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".