Resenärer evakueras ur ett av de stillastående tågen.
1 av 3
Resenärer evakueras ur ett av de stillastående tågen. Foto: Ülkü Holago/Sveriges Radio
Resenärer evakueras ur ett av de stillastående tågen.
2 av 3
Resenärer evakueras ur ett av de stillastående tågen. Foto: Ülkü Holago/Sveriges Radio
Stillastående tåg
3 av 3
Räddningstjänsten är på plats vid den nedrivna kontaktledningen. Foto: Ülkü Holago/Sveriges Radio

Två tågspår stängda norr om Stockholm

1:02 min

Resenärer får räkna med förseningar även på torsdagen. Tågtrafiken norr om Stockholm har börjat komma igång men två spår är avstängda. Först i eftermiddag kan alla spår användas normalt.

Sedan en kontaktledning fallit ner på spåren norr om Upplands Väsby på onsdagseftermiddagen rådde totalstopp i tågtrafiken norr om Stockholm.

Den nedrivna ledningen orsakade en brand på på banvallen och arbetet med att evakuera resenärer som satt fast på stillastående tåg fördröjes.

Nära 200 meter kontaktledning nära Rosersberg måste bytas ut, enligt P4 Uppland. Prognosen är att de två övriga spåren kan öppnas först under torsdag eftermiddag.

– Det var mer omfattande skador än vad vi först trodde och det kommer att ta längre tid att reparera, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Pendeltåg, fjärrtåg, regionaltåg och Arlanda Express är drabbade. Flera tåg mellan Uppsala och Stockholm är inställda medan andra är kraftigt försenade. Ersättningsbussar ersätter pendeltågen mellan Häggvik och Märsta.

Arlanda Express uppger att tågen går med halvtimmestrafik tills vidare.

Trafikverket hänvisar till respektive tågbolag eller till Trafikverkets sajt för mer detaljerad information.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista