Musikhjälpen 2018 går i Lund
Foto: Sebastian Andersson / Grafik

Musikhjälpen 2018 hamnar i Lund

Den 10-16 december är det dags för den elfte upplagan av Musikhjälpen. Årets värdstad blir Lund och den sex dygn långa direktsändningen görs från en glasbur på Stortorget.

– Vi är så himla glada över att få åka till ännu en ny stad med Musikhjälpen. Och extra roligt är det att komma till en så levande studentstad som Lund! Nu hoppas vi att alla studenter och Lundabor sluter upp i december, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Årets upplaga av Musikhjälpen är den elfte i ordningen sedan starten 2008. För varje år har publikens engagemang ökat – 2017 startades hela 586 000 engagemang över hela landet.

SVT:s projektledare Pär Nordahl avslöjar att en dialog har förts med Lund under några år.

– Vi är glada att vi nu har lyckats få det att hända. Det är också roligt att vara tillbaka i Skåne, senast var i Malmö 2012, säger Pär Nordahl.

Musikhjälpen 2018 äger rum den 10-16 december. Årets tema och vilka som programleder #mh18 presenteras i höst.

Det här är Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare bor i en glasbur och sänder radio och tv dygnet runt i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 74 miljoner kronor under temat ”barn är inte till salu”. Insamlingen leddes av Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. 

Musikhjälpen har sänts från:
2008 – Malmö
2009 – Göteborg
2010 – Malmö
2011 – Göteborg 
2012 – Malmö 
2013 – Göteborg
2014 – Uppsala
2015 – Linköping 
2016 – Örebro 
2017 – Umeå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".