Södertörns tingsrätt och silhuetter.
Foto: TT/Montage med silhuetter

Ny prövning av Fittjafallet: Blir en rejäl uppförsbacke

1:44 min

Den friande domen mot de fem män som misstänktes ha våldtagit en kvinna i Fittja i Botkyrka prövas i hovrätten. Kvinnan väljer att själv gå vidare utan åklagare och kan därmed behöva stå för rättegångskostnaderna själv.

– Vi är medvetna om att det kommer bli en rejäl uppförsbacke och att det kommer bli ett svårt mål, men å andra sidan är majoriteten av våldtäkter svåra, skriver kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz i ett mejl till P4 Stockholm. 

Beslutet att fria de fem männen väckte starka reaktioner i vintras, flera demonstrationer hölls till stöd för kvinnan och det startades även en insamling. Något som skulle kunna bli aktuellt igen enligt Massi Fritz.

– Finns det risker för att min klient kan komma att stå för rättegångskostnader kommer det bli en ny insamling. Min klient har svenska folket med sig som tidigare visat stort stöd för henne och det är hon evigt tacksam för, skriver hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista