Trots ny lag är det få kommuner i Stockholms län som informerar om spelberoende på sina hemsidor. Foto: Mats Andersson / TT.
1 av 2
Trots ny lag är det få kommuner i Stockholms län som informerar om spelberoende på sina hemsidor. Foto: Mats Andersson / TT. Foto: Mats Andersson / TT
Yvonne Kokkola jobbar på Huddinge kommun och menar att det finns utvecklingspotential när det gäller kommunens informationsspridning om hjälp vid spelberoende. Foto: Linn Bäckström/ Sveriges Radio.
2 av 2
Yvonne Kokkola jobbar på Huddinge kommun och menar att det finns utvecklingspotential när det gäller kommunens informationsspridning om hjälp vid spelberoende. Foto: Linn Bäckström/ Sveriges Radio. Foto: Foto: Linn Bäckström/ Sveriges Radio.

Få kommuner informerar om spelberoende trots ny lag

1:45 min

Enligt ny lag ansvarar kommunerna för att hjälpa personer med spelmissbruk, men på Stockholms-kommunernas hemsidor är det svårt att hitta information om det.

Sedan årsskiftet är det lagstiftat att kommunerna har det främsta ansvaret när det gäller att förebygga och behandla spelberoende. När P4 Stockholm söker på kommunernas hemsidor är det svårt att hitta information om den här hjälpen.

Nacka kommun har först i samband med att P4 Stockholm hört av sig lagt upp information om stödinsatser mot spelberoende på sin hemsida.

– Jag vet inte varför vi missat lägga upp det. Det har inte varit av illvilja utan vi har helt enkelt missat att lägga upp den informationen, säger Lina Blombergsson som är biträdande socialdirektör i Nacka kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista