Det flesta klagomålen har berört den höga värmen på bussarna. Foto: Linn Bäckström/Sveriges Radio.
1 av 2
Det flesta klagomålen har berört den höga värmen på bussarna. Foto: Linn Bäckström/Sveriges Radio. Foto: Linn Bäckström/Sveriges Radio.
Emma Isaksson och Emma Fredriksson tycker båda att det varit mycket varmt och svettigt på bussarna i sommar. Foto: Linn Bäckström/Sveriges Radio.
2 av 2
Emma Isaksson och Emma Fredriksson tycker båda att det varit mycket varmt och svettigt på bussarna i sommar. Foto: Linn Bäckström/Sveriges Radio. Foto: Foto: Linn Bäckström/Sveriges Radio.

Många klagar på varma bussar – problemet svårt att lösa

1:53 min

På två månader har SL fått närmare 1500 stycken klagomål på den höga värmen i bussar och tunnelbanevagnar. Enligt SL är det dock svårt att lösa problemet.

Stadens pendlare drabbas hårt när värmeböljan intar bussar, tåg och tunnelbana. 

– Det har varit jättevarmt i kollektivtrafiken i sommar. Ibland riktigt illa, då har det nästan varit svårt att andas, säger SL-resenären Emma Fredriksson. 

Det är främst värmen på bussarna det klagats på i de 1500 stycken klagomål SL tagit emot sen maj i år. Jämför man med samma tidsperiod förra året är det drygt 1000 fler klagomål som kommit in det här året.

– Det har varit en väldigt varm sommar och det är en av förklaringarna till många synpunkter kommit in. Sedan är det tekniskt svårt, varje gång bussarna stannar kommer det ju in värme, säger Per Hallberg som är presskommunikatör på trafikförvaltningen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista