TUNNELBANA
1 av 3
Foto: Marcus Ericsson/TT
KOLLEKTIVTRAFIK STOCKHOLM
2 av 3
Ett pendeltåg. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Sammanfattning
3 av 3
Carin Berggren om störningarna i lokaltrafiken i sommar. Foto: Mathilda von Essen

Stora störningar i kollektivtrafiken under sommaren

1:22 min

Under sommaren kommer flera stationer hållas stängda och resenärer rekommenderas till alternativa resvägar. Här får du en överblick över läget i kollektivtrafiken.

 • Pendeltåg (Tåg)

  Stockholm City och Odenplan

  Från fredag 13/7 är stationerna Stockholm City och Odenplan stängda för pendeltågstrafik. Tågen kör förbi stationerna. Orsaken är att rulltrapporna är avstängda, och av utrymningsskäl får stationerna inte användas utan rulltrappor. Ingen prognos finns för när stationerna kan öppnas igen.

  Visa på karta

  För mer info se sl.se

 • Stockholm-Södertälje/Hallsberg/Linköping/Malmö/Göteborg (Tåg)

  Stockholms Central

  Banarbete till och med 19/8. Byte för alla resenärer vid Flemingsberg eller Stockholms södra. SL hänvisar till pendeltåg för resa till och från Stockholm

  Visa på karta
 • Gröna linjen (T-bana)

  Skarpnäck-Skärmarbrink-Gullmarsplan

  Till och med 19 augusti. Byte vid Skärmarbrink och Gullmarsplan för resa till och från centrala Stockholm. Förlängd restid. Glesare trafik än normal mellan Skarpnäck och Skärmarbrink.

  Visa på karta

  Direktbussar körs mellan Skarpnäck-Gullmarsplan och Kärrtorp-Gullmarsplan kl 7-9, och omvänd riktning kl 16-18. Välj gärna alternativa resvägar om det är möjligt.

 • Gröna linjen (T-bana)

  Farsta strand-Gullmarsplan

  Till och med 19 augusti. Byte vid Gullmarsplan, enbart Hagsätragrenen trafikerar mellan Gullmarsplan och centrala Stockholm. Enbart ett spår används mellan Skärmarbrink och Gullmarsplan.

  Visa på karta

  Förlängd restid. Välj gärna alternativa resvägar då det kan vara trångt på tågen mellan Skärmarbrink och centrala delarna av Stockholm.

 • Roslagsbanan (Tåg)

  Österskärslinjen

  Till och med 8 december vänder tågen mot Österskär i Viggbyholm. Bussar trafikerar sträckan Galoppfältet-Österåker.

  Visa på karta

  Läs mer

 • Pendeltåg (Tåg)

  Bålsta/Kungsängen-Stockholm

  Från fredag 13 juli till natt mot måndag 6 augusti ersätts pendeltågen mellan Stockholm City och Jakobsberg av bussar, som ansluter till tunnelbanans blå linje.

  Visa på karta

  SL

 • Stockholm-Enköping-Västerås (Tåg) 

  Från 13/7 kl. 01:30 till 6/8 kl. 04:30 stängs tågtrafiken av och ersätts med bussar. Fjärr- och regionaltåg ersätts med bussar mellan Bålsta och Stockholm C/Sundbyberg.

  Visa på karta

  Kontrollera med det tågbolag du bokat med för mera information om din resa. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista