Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström. Foto: Christine Olsson/TT

Sjöström historisk efter fjärde EM-guldet

1:48 min

I finalen på 50 fjäril kom fjärde individuella guldet för Sarah Sjöström – något som ingen svensk tidigare klarat av i ett Europamästerskap. – Riktigt häftigt, säger hon till Radiosporten.

Vid onsdagens guld på 100 fritt skadade hon tummen vid målgången – men det var inget som skulle hindra henne från att vinna finalen på 50 fjäril under EM:s sista tävlingsdag i Glasgow.

Hon vann finalen på 50 fjäril på 25,16, knappt sex tiondelar före danska konkurrenten Emilie Beckmann.

– Jag är jätteglad att jag lyckades vinna mitt fjärde guld, efter en liten tur på sjukhuset i förmiddags. Det var lite annorlunda förberedelser, men jätteglad såklart att det blev guld, säger hon till Radiosporten.

Därmed har hon vunnit guld i samtliga fyra distanser hon deltagit i under mästerskapet: 50 och 100 fritt samt 50 och 100 fjäril.

Sjöström blir därmed historisk.

Ingen svensk har tidigare stått för bedriften att ta fyra individuella guld under samma Europamästerskap.

– Riktigt häftigt, med tanke på att det är de fyra snabbaste grenarna på EM också. Det känns coolt att återigen vara bästa sprintern i världen, så det är superkul, säger hon.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista