Stor irritation över trafikstockningar på Värmdö

Trafikkaos där bilar och bussar bara kan krypa fram i trafiken, ja det är verkligheten på Grisslingerakan på Värmdö de flesta morgnar och eftermiddagar.

Busschauffören Illias Özagul berättar att det är jobbigt, och att det är omöjligt att hålla tidtabellen. Värmdöborna Helena Delselius och Pia Ljung vittnar om stor frustration bland de boende på Värmdö, och att en sträcka som normalt tar två minuter att köra kan ta upp emot 25 minuter när trafiken är som värst.

Delvis är det är Vägverkets bygge av en cykelbana som ställer till det, men för att komma till rätta med köerna långsiktigt måste vägen breddas. Men pengar till en sådan utbyggnad har vägverket tidigast 2008.

Det kan vi inte vänta på säger ordförande i kommunstyrelsen, socialdemokraten Lars Bryntesson som är beredd att låna ut kommunala pengar till Vägverket för att på så sätt påskynda en utbyggnad. Vägverkets första reaktion var positiv, men vi måste också få garantier för att vi får tillbaka pengarna av Vägverket, för i slutändan är det inte kommunala skattepengar som ska finansiera vägbygget, säger Bryntesson till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".