Agneta Asker Brandt tvingas ta ledigt mot sin vilja.
Agneta Asker Brandt tvingas ta ledigt mot sin vilja. Foto: Ulf Bungerfeldt/Sveriges Radio

Funktionshindrade tvingas ta ledigt för att få hjälpmedel

2:00 min

Många patienter har fortfarande problem att få medicinska  förbrukningshjälpmedel levererade hem – trots att Stockholms läns landsting påstår det motsatta.

På landstingets hemsida påstår de ansvariga att sommarens kaos med förbrukningshjälpmedel är över och att allt nu fungerar normalt.

Något som patienter tillbakavisar.

– Det stämmer absolut inte, säger Agneta Asker Brandt till P4 Stockholm.

Problemet är att det fortfarande inte är möjligt att få leveranser till transportören Schenkers ombud, alltså Post i butik.

Landstinget missade nämligen att skriva in i avtalet med Schenker när man tog över verksamheten i egen regi den 1 juni.

Agneta Asker Brandt är ryggmärgsskadad sedan många år och säger att det är svårt att sköta arbetet när leveranserna strular.

– För många är det nu svårt, för att inte säga omöjligt, att vara beroende av leverans av förbrukningsartiklar och samtidigt försöka sköta sitt jobb, säger hon.

Det här är orättfärdigt.

Eter att P4 Stockholm börjat undersöka orsaken försöker landstinget febrilt lösa problemet " så snabbt som möjligt", säger dåvarande upphandlingschefen Mikael Lindgren Ebenholtz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista