Förmedling av särskilda renhållningstjänster förbjuds i Stockholm

0:39 min

Det har blivit allt populärare att förmedla transport av hushållsavfall mellan privatpersoner på digitala plattformar. Det är en olaglig handling enligt Stockholms stad.

Allt fler privatpersoner använder digitala plattformar för att hitta personer som kan göra sig av med deras hushållsavfall. Enligt avfallslagstiftningen är det bara kommuner som får ta hand om hushållsavfall och Stockholm stad förbjuder härmed mobila applikationer att erbjuda sådana tjänster.

– Avfallslagstiftningen har inte tagit höjd för de här nya tjänsterna, säger Camilla Husebye Becker, handläggare på miljöförvaltningen till Dagens Nyheter.

Ännu är det inte bestämt när förbudet ska börja gälla men representanter från en mobil applikation som förmedlar renhållningstjänster i Stockholm uppger till TT under fredagen att de kommer överklaga beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista