Kraftig skillnad av trivseln i Huddinge

2:05 min

Det skiljer sig mycket hur invånarna trivs i Huddinge. Åtta av tio av invånarna i Snättringe trivs mycket bra i sitt bostadsområde – men bara tre av tio av de som bor i Vårby och Flemingsberg.

I kommundelarna Vårby gård och Flemingsberg trivs bara knappt en av tre mycket bra i sitt bostadsområde. Det visar Huddinge kommuns befolkningsundersökning som bland annat tittat på trivseln i olika kommundelar.

Susan Ravanduzi som bor i Vårby gård tycker att området förändrats de senaste åren vilket gör att hon i inte trivs i Vårby gård längre. 

I hela kommunen trivs över hälften mycket bra. Bäst trivs invånarna i Snättringe och Stuvsta. I Snättringe trivs fyra av fem mycket bra i sitt bostadsområde.

Eva Lystad och Caroline Holmberg som bor i Snättringe tycker närheten till naturen är en viktig orsak till att de trivs i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista