För Björkhagens pendlare är detta en vanlig syn. Foto: Husse / Magnus Björn
För Björkhagens pendlare är detta en vanlig syn. Foto: Husse / Magnus Björn. Foto: Husse / Magnus Björn Foto: Magnus Björn

Kändiskatten Cato har hittats – i Tyresö

3:40 min

Den försvunna gråvita kändiskatten Cato har hittats. Han sågs till och hittades en bra bit från sina hemtrakter i Björkhagen – nämligen i Tyresö.

P4 Stockholm har tidigare berättat att katten Cato från Björkhagen försvann på fredagen. 

Någon ska ha tagit med sig katten på tunnelbanan och sedan dess är han försvunnen. Spärrvakten i tunnelbanan har berättat för Stockholmdirekt hur ett par frågat efter katten och sedan tagit Cato med sig.

På torsdagsmorgonen kom signaler om att Cato synts till i radhusområdet Krusboda i Tyresö.

P4 Stockholms Anders Hildemar Ohlsson begav sig dit och träffade engagerade personer, från bland annat Missing Cats, som gett sig in i sökandet.

– Jag är själv en kattälskare. Man får inte stjäla någons katt, säger Petra Gillvert som åkt från Kärrtorp för att leta.

På torsdagseftermiddagen kom glädjebeskedet att de inblandade kattsökarna lockat fram Cato med kattgodis och kunnat omhänderta katten.

I över tio år har Cato strosat runt i Björkhagen och bland annat haft ett stambord på en bänk vid tunnelbanan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista