Polisavspärrning.
Ett stort antal poliser ska finnas på plats. Foto: Johan Nilsson/TT

Omfattande polistillslag mot kriminellt nätverk

1:29 min

Under onsdagskvällen genomförde polisen ett antal husrannsakningar i södra Stockholms län riktat mot ett kriminellt nätverk. En ledare för det kriminella nätverket har gripits.

Tillslagen skedde i samarbete med regionala insatsstyrkan Stockholm, lokalpolis och enheten Grova brott i polisområde Syd som enligt polisen tillsammans driver ett riktat arbete för att bryta våldsutvecklingen i Stockholm.

– En ledarperson från en MC-klubb är gripen på sannolika skäl för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Vi hoppas kunna begränsa det kriminella nätverkets verksamhet i och med tillslaget, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Upprinnelsen till husrannsakningarna under onsdagen var ett tillslag polisen gjorde tidigare i år.

– I april fann vi stora mängder vapen och narkotika i ett garage i Skärholmen. Efter det följde en stor utredning vilket resulterade i de här husrannsakningarna, säger Anders Bryngelsson.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".