Andreas Isaksson DIF
Guldet i Svenska cupen är ett av Isakssons bästa minnen med laget. Foto: Christine Olsson/TT

Dif-ikonen Andreas Isaksson lägger handskarna på hyllan

1:29 min

På söndag står DIF-legenden Andreas "Isak" Isaksson i mål för sista gången – i samma lag som drog igång hans karriär för nästan 20 år sedan.

– Det känns lite surrealistiskt, man har spelat fotboll hela livet och på söndag är allt slut, säger Andreas Isaksson utanför Djurgårdens träningslokaler på Kaknäsvägen. 

Med 133 landslagsmatcher i bagaget ligger han strax bakom Thomas Ravelli och Anders Svensson i toppen över flest landskamper. Men att spela för Djurgården har alltid varit det självklara när han befinner sig på hemmaplan.

– Djurgården har betytt otroligt mycket, jag kom hit som tonåring och det var egentligen här min karriär kickade igång ordentligt. Jag gillar föreningen, sporten och allt kring klubben.

Trots det kändes beslutet att lägga målvaktshandskarna på hyllan efter matchen nu på söndag enkelt.

– Jag har känt nu sista året att jag kanske inte har den energin och kraften som behövs för att spela på elitnivån längre, säger Andreas Isaksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".