Spanska polisstyrkan Guardia Civil
Spanska polisstyrkan Guardia Civil. Foto: Guardia civil

Svensk mordmisstänkt gripen i Spanien

1:12 min

En 21-årig man har gripits av spansk polis misstänkt för att ha varit inblandad i sju mord i Stockholmstrakten.

Mannen greps i Barcelona efter att svensk polis tipsat den spanska polisstyrkan Guardia Civil att han misstänktes befinna sig i Spanien och även planera ett mord i Malaga. 

21-åringen misstänks tillhöra toppskiktet av en kriminell gruppering som leds av fyra unga män verksamma i nordvästra Stockholm. Gruppen är bland annat misstänkt för inblandning i sju mord som ska ha begåtts i Stockholm, narkotikahandel och pengatvätt.

– Vi är givetvis glada för att utredningen går framåt, enligt pressuppgifterna vi har fått har man frihetsberövad någon och det ökar väsentligt chanserna för lagföring och att ärendet går framåt, säger Christian Jofur som är jourhavande förundersökningsledare på polisområdet Nord i Stockholm.

I ett pressmeddelande skriver spanska polisstyrkan att en process för att få mannen överlämnad till svenska myndigheter har inletts. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".