POLISAVSPÄRRNING
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Dömd till sex års fängelse för handgranat i galleria

1:06 min

En man döms till sex års fängelse efter att en skarp handgranat hittats i Gallerian i centrala Stockholm. Det blev fällande dom trots att den hotade inte ville medverka i utredningen.

I somras utrymdes Gallerian i Stockholm på grund av att en skarp handgranat hittades. I samband med det greps två män som förhördes av polisen. Det visade sig en den ena mannen hade hotats av den mannen i ett bråk om en hotellnota.

Mannen som hotades träffade en kvinna, hennes syster och pojkvän på en bar i Stockholm. Sällskapet beslutade att ha en efterfest på ett hotellrum men dagen efter blev det en konflikt om vem som skulle betala.

Kvinnan kontaktade en före detta pojkvän som kom till hotellet där han krävde att den andra mannen skulle betala 20 000 kronor eller fixa en telefon.

Under vapenhot tvingade den före detta pojkvännen med sig mannen till Gallerian. Där lyckades den hotade mannen se till att ordningsvakter tillkallades och de båda männen greps av polisen.

Den hotade mannen dök aldrig upp vid rättegången men genom andra vittnesmål dömdes ändå den före detta pojkvännen till sammanlagt sex års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".