Hammarby - obetald ishockeyskuld

Stockholms Idrottsförvaltning kräver Hammarby Hockey på närmare 600 000 kronor. Klubben är skyldig pengar för användningen av ishallen på Zinkensdamms IP på Södermalm i Stockholm.
Det är Hammarby IF Hockey som äger ishallen på Zinkensdamms IP. Men Stockholms stad som äger kylaggregatet och sköter isen. För det ska Hammarby betala tvåtusen kronor om dagen. Men under år 2000 och 2001 betalade klubben inte när den använde ishallen under för- och eftersäsong. Skulden för det är enligt Idrottsförvaltningen 589 000 kronor. Men - under en del av år 2001 renoverades kylaggregatet och Hammarby kunde inte använda hallen. I stället fick klubben använda Stora Mossens ishall. Och det - hävdar Hammarby - orsakade klubben merkostnader på närmare 500 000 kronor, som man anser att Stockholms stad ska betala. Det skulle i praktiken innebära att Hammarby Hockeys skuld till staden minskar från knappt 600 000 till drygt 100 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".