Rättegången inleds mot den person som misstänks för att ha försökt muta en AIK-spelaren inför en allsvensk match mot IFK Göteborg förra året.
I dag inleddes den uppmärksammade rättegången. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Misstänkta i matchfixningsmål frias

0:59 min

Två tidigare fotbollsspelare som åtalats för att ha försökt rigga en match mellan AIK och IFK Göteborg frias av Stockholms tingsrätt.

Enligt åtalet skulle spelare ha försökt muta AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos inför AIK:s match mot IFK Göteborg förra året.

Trots att de två tidigare spelarna frias från misstankarna om givande av muta konstaterar Stockholms tingsrätt att det har "förekommit ett närmande". Rådmannen Carl Rosenmüller säger i ett pressmeddelande att "detta närmande avsåg matchfixning av den kommande matchen mellan AIK och IFK Göteborg".

Rätten konstaterar dock att bevisningen inte räcker för att fastslå att ett brott har begåtts.

"Samtalet parterna emellan inte har haft ett tillräckligt konkret innehåll för att nå upp till ett straffbart muterbjudande i lagens mening", skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

Åklagaren yrkade på två års fängelse för de båda åtalade männen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista