ortens poet lägger ner
Farhiya Feysal vann 2018 års upplaga av Ortens bästa poet. Bilden till vänster visar Ungdomens hus i Rinkeby, där finalen av poesitävlingen hålls. Foto: Sveriges Radio.

Ortens bästa poet lägger ner: Känner oss utelämnade

1:50 min

Efter finalen av den populära poesitävlingen "Ortens bästa poet" i Rinkeby under söndagskvällen, meddelade arrangörerna att tävlingen lägger ned. Anledningen är att det saknas pengar.

Tävlingen anordnas av den ideella föreningen Förenade Förorter och arrangeras i tio olika svenska städer, däribland Rinkeby där riksfinalen hålls.

– Det är inte förvånande för oss att vi måste lägga ner. Det krävs att vi får stöd för att kunna arrangera en sådan här stor tävling. Vi känner oss utelämnade, säger arrangören Daniel Bayacioglu.

Susanne Tengberg, avdelningschef på stadsdelsförvaltningen i Rinkeby-Kista, säger till Kulturnytt i P1 att att hon beklagar att tävlingen läggs ner.

Hon menar också att stadsdelsförvaltningen har varit angelägna om att tävlingen skulle bli av och bland annat låtit dem använda Ungdomens hus i Rinkeby kostnadsfritt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista