Eric Gadd
Eric Gadd till Musikplats Stockholm för livespelning. Foto: Helen Ling/Sveriges Radio

Eric Gadd öppnar nya året på Musikplatsen

4:40 min

Musikplats Stockholm är tillbaka fredag 18 januari. Och först ut på livescenen 2019 är Eric Gadd, som på sistone gjort stor succé - både med egen krogshow i Stockholm och med flera av sina tolkningar i Så Mycket Bättre.

Efter juluppehållet är det dags för en ny säsong på Musikplatsen - P4 Stockholms program på fredagarna med livekonserter, artistintervjuer och test av ny musik.

Först ut i år på livescenen är Eric Gadd. Senaste gången han gjorde en hel konsert i Musikplats Stockholm var våren 2013, efter sin medverkan i Melodifestivalen. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna för den populäre artisten - inte minst på senare tid med allt från egna krogshowen Oh My Gadd på Börsen i Stockholm till Så Mycket Bättre på TV4.

– Det är på tiden att Eric Gadd kör ett helt gig igen på Musikplatsen. Och så otroligt skoj att han gör det i säsongspremiären! Han skapar alltid ett bra drag och härlig stämning, säger Fredrik Eliasson som är programledare och producent för Musikplats Stockholm.

Eric Gadd tar med gitarren till scenen i Studio 4 för en avskalad spelning - en form han gillar att framträda i.

– Det blir lite blandat. Några av mina hits och kanske något nytt. Och något från Så Mycket Bättre, säger Eric Gadd inför giget.  

Läs mer i vår Konsertkalender om hur du upplever spelningen med Eric Gadd på plats. Det är först till kvarn som gäller och gratis inträde.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista