Anna Sehlin och Jonas Sjöstedt.
1 av 2
Anna Sehlin (V) är negativ till uppgörelsen som Sjöstedt ska ge besked om. Foto: Press / TT
Anna Sehlin oppositionslandstingsråd
2 av 2
Anna Sehlin (V) är kritisk till uppgörelsen. Foto: Region Stockholm

V-toppen Anna Sehlin säger nej till Löfven

1:34 min

Vänsterpartiets oppositionsregionråd i Stockholm, Anna Sehlin, är kritisk till uppgörelsen och tycker att partiets riksdagsgrupp ska rösta nej till Stefan Löfven som statsminister.

– Vi ser det som en liberal högeruppgörelse där många exempel står helt emot en vänsterpolitik. På det sättet tycker vi den här uppgörelsen är helt fel väg att gå, säger Anna Sehlin, oppositionsregionråd (V) i Region Stockholm.

Har Vänsterpartiet i Stockholm kommit i kontakt med den namninsamling som uppmanar partistyrelsen att fälla uppgörelsen?

– Vi har varken skrivit på eller diskuterat den här namninsamlingen. Vi har inte gjort några påtryckningar på partistyrelsen utan inväntar deras beslut, säger Anna Sehlin.

Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt kommer att hålla en pressträff efter att han träffat talmannen klockan 11.40 i dag, meddelar partiets presstjänst. Då väntas besked om hur V kommer att rösta i statsministeromröstningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista