Clara Lindblom Jonas Sjöstedt Vänsterpartiet
Foto: Pressbild & Jessica Gow/TT

Clara Lindblom (V) välkomnar Sjöstedts besked

1:23 min

V-ledaren Jonas Sjöstedt säger nej till Stefan Löfven – just nu. Partiets oppositionsborgarråd i Stockholm, Clara Lindblom, välkomnar beskedet att V kräver inflytande av Löfven.

– Vi hade såklart velat se en annan regering med en tydlig vänsterpolitik. Men om vi ska släppa fram en mittenregering är det självklart att vi få bör få inflytande, säger säger Clara Lindblom (V).

Vilka krav ska Sjöstedt ha i förhandlingarna med Löfven?

– Det handlar både om att göra upp i enskilda sakfrågor och att många av reformerna vi drev igenom under förra mandatperioden ska ligga kvar.

Under Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedts pressträff sa han bland annat att det är orimligt att Vänsterpartiet ställs utan inflytande.

– Vi är både förvånade och besvikna över hur långt höger ut Stefan Löfven varit beredd att gå. Det skulle bli den mest högervridna socialdemokratiska regering Sverige sett, säger Sjöstedt.

Den 16 januari hålls en statsministeromröstning i riksdagen..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista