Storvretskolan
Arkvibild Foto: ROBIN HALDERT/TT Nyhetsbyrån

Kritiserad skola byter ut rektor

1:42 min

Efter allvarlig kritik från Skolinspektionen har Storvretskolan i Botkyrka kommun fattat beslut om en rad åtgärder. Bland annat byts ledningen, inklusive rektorn, ut.

Skolinspektionen, som följt skolan under två års tid, klev nyligen för första gången någonsin i myndighetens historia in och beslutade om statliga åtgärder. Två rådgivare från myndigheten kommer under åtta månader att styra arbetet på skolan, i samarbete med skolledningen.

Det eftersom varken kommunens eller skolans ledningar har lyckats åtgärda de brister som myndigheten hittat. Bland annat handlar det om att elever med behov av särskilt stöd inte fått det på det sätt som behövs och att eleverna uttryckt i intervjuer med Skolinspektionen att de inte känner sig trygga på skolan.

I ett pressmeddelande skriver Botkyrka kommun att skolans ledning, rektor och kommunens grundskolechef kommer att bytas ut.

Åtgärderna är en del av ett åtgärdspaket som kommunen beslutat om, för att få bukt med problemen på skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista