Roslagsbanan - bussar istället för tåg

Tågtrafiken på Roslagsbanan kommer att drabbas av omfattande störningar i sommar. Sträckan mellan Täby kyrkby och Kårsta ska rustas upp och det stoppar trafiken där i nära tre månader:
De redan hårt prövade resenärerna på Roslagsbanan möter ändraingar i trafiken ännu en gång. Redan på måndag den 27 maj ersätts tågtrafiken mellan Kårsta och Täby kyrkby med bussar och bussar blir det fram till 18 augusti. Dessutom kommer sträckan Visinge - Täby kyrkby vara avstängd mellan den 5 och den 18 augusti. Under avstängningarnma ska Vallentuna station rustas upp, ett nytt vändspår ska byggas i Ormsta och en gång-. och cykeltunnel ska byggas i Kragstalund. Å en massa räls och slipers ska bytas ut. För Roslagsbanans resenärer riskerar den omlagda trafiken att leda till längre restider. Den 19 augusti ska dock tågen rulla normalt igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".