Per Gessle.
1 av 3
Per Gessle. Foto: Sveriges Radio
Per Gessle och Fredrik Eliasson.
2 av 3
Per Gessle och Fredrik Eliasson. Foto: Sveriges Radio
Mono Mind.
3 av 3
Karaktärerna i fiktiva bandet Mono Mind.

Per Gessle: Vill bevara poptraditionen i ett modernt sound

3:54 min

Per Gessle har i fantasin skapat det fiktiva bandet Mono Mind. I Musikplats Stockholm berättar han om hur arbetsformen satt rejäl fart på kreativiteten.

Hela intervjun finns att lyssna på längre ner i artikeln

Mono Mind är ett elektroniskt popband där medlemmarna är påhittade karaktärer. Per Gessle startade projektet för flera år sedan utifrån idén med ett hemligt band för att på så sätt skapa helt fritt - utan att känna av omvärldens förväntningar på att det ska låta "Per Gessle".

2017 släpptes singeln Save Me A Place som klättrade högst upp på danslistan i USA. Den 12 januari i år kom första Mono Mind-albumet och samtidigt avslöjades nyheten om att det var Per Gessle som låg bakom projektet.

Jag har hört att du tycker det är något av det bästa du gjort?  

– Ja, låtarna är väldigt välgjorda. Jag har försökt bevara poptraditionen som jag kommer från fast jag presenterar det på ett helt nytt sätt. Så den här plattan och Son Of A Plumber tycker jag är mina viktigaste i modern tid, säger han i Musikplats Stockholm.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista