Vårberg explosion
1 av 2
En explosion har inträffat i en bostad i Vårberg i södra Stockholm. En polisinsats pågår på platsen. Foto: Naina Helen Jåma/TT
Vårberg explosion
2 av 2
En explosion har inträffat i en bostad i Vårberg i södra Stockholm. En polisinsats pågår på platsen. Foto: Naina Helen Jåma/TT

Man död efter explosion i bostad i södra Stockholm

0:42 min

En man dog under söndagen i samband med en explosion i en bostad i Vårberg i södra Stockholm.

En stor polisinsats har under söndagen pågått på platsen och ett helt radhuskvarter spärrats av. Personal ur nationella bombskyddet har undersökt vad det var som exploderat. Vad de funnit kan polisen inte uttala sig om under söndagskvällen.

Närliggande bostäder evakuerades och inte förrän vid 19-tiden fick boende återvända till sina hem.

– Vi ser händelsen som en isolerad händelse och det finns ingen anledning att vara orolig, säger Anna Westberg presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Bostaden där explosionen skett är avspärrad och polisen genomför under kvällen en teknisk undersökning. 

På söndagskvällen finns ingen brottsrubricering. 

Larmet kom klockan 15.03. Ambulans och räddningstjänst skickades till platsen.

– Det är ett jättelugnt område och har inte förekommit några hot. Det har varit inbrott några få gånger men inget mer än så, säger en boende i området till TT.

Säkerhetspolisen har informerats om det inträffade men hänvisar till polisen.

– Vi känner till händelsen och i vårt arbete har vi en tät kontakt med polisen och får uppgifter om det skulle vara något som rör vårt verksamhetsområde. Men för att vara tydlig så är det här ett polisiärt ärende, säger presschefen Karl Melin till TT.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista