AMANDA LIND
Idrottsminister Amanda Lind (MP) Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ministern lovar åtgärder mot klasskillnader inom idrotten

1:14 min

Klasskillnaderna ökar inom idrotten, visar en forskningsrapport som P4 Stockholm nyligen berättade om. Idrottsminister Amanda Lind (MP) säger nu att förslag för att minska klasskillnaderna kommer senare i år.

Forskningsprojektet Ung Livsstil, där bland annat Stockholms Stad deltar, lade nyligen fram en rapport om att föreningsidrotten blivit mer ojämlik de senaste åren – alltså att barn och unga från rikare familjer idrottar mer än de från fattigare familjer.

Amanda Lind säger att förslag för att minska klasskillnaderna ska komma senare i år.

– Det ligger högt på min agenda att titta på de här frågorna under våren nu. Dels följa Riksidrottsförbundets arbete, de utvärderingar som har gjorts av förra mandatperiodens insatser.

– Och så kommer jag också att föra dialog med Sveriges kommuner och landsting och direkt med Riksidrottsförbundet om lämpliga åtgärder så jag hoppas kunna komma vidare med förslag under året, säger Amanda Lind. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista