Kurt-Gustav Blomqvist FRG ansvarig Norrtälje och medlem i Norrtälje Civilförsvarsförening mottar medaljen av Räddningschef i Norrtälje kommun Magnus Wallin.
Kurt-Gustav Blomqvist FRG-ansvarig i Norrtälje och medlem i Norrtälje Civilförsvarsförening mottar medaljen av Magnus Wallin, räddningschef i Norrtälje kommun. Foto: Anette Hallsenius

Ställde upp för stormdrabbade – nu får han medalj

3:38 min

Kurt Blomqvist samlade mannar och engagerade sig för att hjälpda drabbade efter stormen Alfrida. Nu får han en medalj för sin insats.

Bakom utdelningen står Stockholms länsförbund för krisberedskap i samarbete med Norrtälje kommun och Norrtälje civilförsvarsförening.

– Det var en stor överraskning för mig. Det är väldigt roligt att bli uppmärksammad för det frivilliga resursarbetet, säger Kurt Blomqvist.

Han är FRG-ansvarig, och alltså kontaktperson för frivilliga resursgruppen som samlar ett drygt 40-tal personer.

Den 3 januari kontaktade Norrtälje kommun honom och uppgav att de behövde hjälp. Sedan var han med och såg till att Rådmansö sporthall var bemannad dygnet runt.

– Vi hade värdar där, för det fanns många som ville värma sig, duscha och få tillgång till ström och vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista