Polisbil.
Polisen larmades runt halv åtta. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En anhållen för misstänkt mord i Märsta

1:31 min

En person har anhållits misstänkt för mord efter att en död person hittats utomhus i Märsta i går kväll. Polisen är fortfarande mycket förtegen kring vem den döde är.

Per Fahlström, pressansvarig hos polisen, säger till P4 Stockholm att det inte är något man kan gå ut med än så länge, inte heller är det just nu känt vem den anhållne personen är.

Det var vid 19-tiden på onsdagen som en död person hittades i ett skogsområde i Valsta i Sigtuna. Vem den döda personen är än så länge oklart.

Enligt Aftonbladet rör det sig om en person i tonåren, som hittades av två andra jämnåriga, men det vill polisen inte kommentera.

Överhuvudtaget är man väldigt förtegen med detaljer kring händelsen. En person har anhållits, en förundersökning om mord är inledd.

I övrigt berättar polisen bara att ett större område spärrats av runt den plats där den döda personen hittades och att man hållit förhör med vittnen och boende i området.

Personen som hittats död tros ha gått på en skola i Sigtuna kommun.
Nu har kommunen gått upp i stabsläge för att ha mer personal på plats som kan prata med oroliga och ledsna elever.

– Det har funnits ett behov från elever att ventilera sina känslor. Då är det bra med en hög vuxennärvaro, säger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista