S i Rinkeby-Kista: Kommunen måste göra mer för att stärka föreningslivet

2:11 min

Stärk det lokala föreningslivet så ökar tryggheten och förtroendet till stadsdelsförvaltningen. Det säger Elvir Kazinic (S), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Den upplevda tryggheten i Rinkeby-Kista har ökat. Det visar den senaste medborgarundersökningen från Stockholms stad – och en av orsakerna är föreningslivets insatser, enligt Socialdemokraterna i stadsdelsnämnden.

Men för att den positiva trenden ska fortsätta måste stadsdelsförvaltningen ta ett större ansvar för utvecklingen av lokala föreningslivet, säger vice ordförande i stadsdelsnämnden, Elvir Kazinic (S).

– Vi tycker det ska finnas en person som ska skapa relationer med föreningar, som besöker dem och som ser till att de blommar, säger han.

Stadsdelsförvaltningen anser dock att det i dag redan finns en kontaktperson som föreningar kan vända sig till, något som Elvir Kazinic inte tycker räcker.

– Den personen har också andra arbetsuppgifter. Med många bollar i luften kan man inte utveckla föreningslivet, säger han.

Han är kritisk till att bara 22 föreningar ansökt om föreningsbidrag och vill att förvaltningen ska bli bättre på att informera om ekonomiskt stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista