Boende i Älvsjö oroas över hotellplaner vid Älvsjöbadet

Planer på att bygga ett budgethotell i Hagsätra i södra Stockholm hotar delar av det mycket populära Älvsjöbadet. De boende i området är oroliga över att deras lilla grönområde kan komma att bli förstörd.

- Många i den här stadsdelen har inte möjlighet att ta sig till andra bad och det är därför djupt beklagligt att man lägger ett hotell inne på ett badområde som allmänheten har stor glädje av, säger David Lindberg, ordförande i en bostadsrättsförening nära Älvsjöbadet.

Företaget som har ansökt om bygglov heter Hotellia AB, de planerar för ett hotell av så kallad lågbudgettyp som är tänkt att bestå av 36 rum i två våningar. Enligt planen ska hotellet ligga mindre än tio meter från poolerna. På en av gräsmattorna ska dessutom en asfalterad parkering med plats för 60 bilar anläggas.

Marken vid Älvsjöbadet är kommunalägd, av markkontoret och idrottsförvaltningen tillsammans. Kommunen vill i dagsläget inte uttala sig om planerna på hotellet, utan hänvisar till att ärendet är ute på remiss. I november ska stadsbyggnadsnämnden besluta om hotellet blir av eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".