Inrikesministern lovar fler poliser efter morden i Sätra

2:15 min

Inrikesminister Mikael Damberg (S) utlovar fler poliser och satsningar på minskad skolsegregation efter den senaste tidens dödliga våld i Sätra i södra Stockholm.

Oron och sorgen är fortfarande påtaglig i Sätra, där tre unga män dödats på kort tid.

Anna Hassan arbetar i Sätra och bor i närliggande Segeltorp.

– Man är orolig hela tiden. Unga människor har ingen framtid och lever inte länge. Någon måste sätta stopp, säger hon snyftande.

Inrikesminister Mikael Damberg besökte under onsdagen området för att prata med polisen och de boende. Men Anna Hassan undrar varför polisen och politikerna dyker upp först när unga människor dödas.

Nattvandraren Lena Ölander är inne på samma tankegångar.

– Det här är en cirkus. Jag undrar var ministern befinner sig innan de här skotten skjuts? Vi alla, inte bara i Sätra, skriker efter hjälp, säger hon.

Mikael Damberg utlovade under dagens besök i Sätra bland annat fler poliser, strängare straff och satsningar på minskad skolsegregation.

På kritiken om att polisen och politiker dyker upp i förorterna först i samband med dödligt våld svarar han så här:

– Jag tycker att det är bra efter en sådan här händelse att närvaron är stor. Att man visar respekt och förstår sorgen. Men också att det sker en mobilisering från samhället som säger att vi inte accepterar det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista