"Man hoppades att det inte var någon man kände"

1:49 min

Det har nu gått en vecka sen polisen hittade två unga killar döda i ett källarförråd i Sätra i södra Stockholm. Händelsen har chockat Sätraborna.

– Jag kände personerna så jag blev ganska ledsen, att det var just de. Det var ju folk som man hade spelat fotboll med så det kändes jobbigt när man fick höra namnen.

Alperen Dölek står med svarta solglasögon och tittar ut över de inramade fotografierna på två leende killar. Bland gravljusen och blommorna står flera drickor Capri sun och Smakens poesi, den där med morot, som någon lämnat.

– Det är mest jobbigt för deras föräldrar, deras morsor, för sorgen kommer leva med dem för evigt och för oss också, säger Alperen Dölek.

Två dagar efter dubbelmordet i torsdags sköts ytterligare en person ihjäl i Sätra. Polisen ser det ärendet som en särskild händelse vilket innebär att de skjuter in mer resurser i utredningsarbetet.

– Det var en rädsla för att man hoppades på att det inte var någon man kände. Det var två bekanta till mig av de tre som har gått bort, säger 19-åriga Alexander Zadruzny som är ordförande i Skärholmens ungdomsråd

Enligt statistik från polisen har det i år skett 67 bekräftade skjutningar i Sverige. 12 personer har avlidit och 20 personer skadats.
På söndag arrangerar Skärholmens ungdomsråd en fotbollsturnering med fokus mot det dödliga gatuvåldet där ungdomar och politiker kommer mötas.

– Någonstans får man inte tappa hoppet liksom. Vi får sörja idag men vi måste komma tillbaka starkare imorgon och kärleken kommer alltid övervinna, det måste den, säger Alexander Zadruzny.