Berg Djurgårdens hjälte – ”Bajens” första seger

1:46 min

Djurgården gick upp i ensam serieledning i fotbollsallsvenskan och Hammarby tog sin första seger.

Häcken-Djurgården 0-1 (0-0)

Djurgården saknade flera spelare i den tidiga seriefinalen i allsvenskan borta mot Häcken. Men trots avbräcken kunde bortalaget ta en meriterande 1–0-seger på Hisingen efter att mittbacken Erik Berg hållit sig framme på en hörna och petat in matchens enda mål i den 51:a minuten.

– Det är fint att se att vi har ett djup i truppen. Vi har spelare som kommer in och gör det fantastiskt bra. Defensivt gör vi det riktigt bra, säger Erik Berg till Radiosporten.

Djurgårdens seger innebär att laget går upp i ensam serietopp. En av flera spelare bortalaget som gjorde sin första allsvenska match för säsongen var målvakten Tommi Vaiho, som svarade för två fina parader i slutminuterna då Alexander Jeremejeff och Paulinho var nära att kvittera. 

Djurgården kunde långa stunder mycket skickligt vårda bollen vilket gjorde att Häcken inte fick tag i spelet.

Hammarby-Häcken 3-1 (2-0)

Hammarby hade inlett allsvenskan med endast två poäng de första tre matcherna. Men i dagens hemmamatch mot AFC Eskilstuna tog ”Bajen” sin första seger och klättrade från 16:e och sista plats upp till en sjätte plats i tabellen.

Imad Khalili blev tvåmålsskytt i segern i en match där även Vidar Örn Kjartansson styrde in ett mål. Ivan Bobko tröstmålade för AFC i slutet efter en hörna.